Jag har det på tungan...

Det finns inge värre än att ha något på tungan men inte få ut det! Jag kom och tänka på ett gammalt band i fredags, men jag kunde inte komma på vad de hette. Så jag klurade och vände och vred på problemet tills - Kalle skrivit att han sitter och lyssnar på.. wait for it.. JUNIOR SENIOR! Såklart! Jag hade kommit så långt i funderingarna att de var danskar och att det var en duo, jag hade även svagt minne av hur de såg ut - men namnet satt för långt inne.

Tack för det Kalle! Och för er som glömt bort hur bra deras album är och har Spotify så kan ni klicka
här.

Ajaj.

Det är så tråkigt när man glatt tar fram ett par vårskor för att gå en promenad men kommer hem med blåsor. Just det hände idag. Jag tyckte det såg så härligt ut när solen sken så jag bestämde mig för en promenad och tog fram ett par converse som legat i vinteride. Det blev en jättehärlig promenad med fågelkvitter och jag hann se två citronfjärilar. Dessvärre har jag nu en rejäl blåsa på ena hälen, mindre kul. Speciellt när det är bugg ikväll, hoppas inte de skorna trycker på hälen allt för mycket.

Jag ska försöka få iväg några fler arbetsansökningar, sedan blir det nog några House-avsnitt med katten.

D-D-D-Don't stop the beat!

Jag har haft en helhärlig helg!

Mikael anlände redan i torsdags kväll så vi fick hela fredagen för oss själva. På kvällen så lagade vi mat, blev kyckling och bakade potatis. Kvällen spenderades framför tv och film med ett glas vitt. Så jag kan rekomenderade
Into the Wild som är en stark och väldigt bra film.

Lördagen blev ganska busy då jag först skjutsade ut Micke och sedan fick besök av en freakande Nathalie. Hon är alltid välkommen, även om hon snor bilder och uppdaterar bloggen (tur att någon gör det). Vi snackade medan jag gjorde mig i ordning för kvällens 20-årsfest som redan började vid fyra. Så jag stressade ut till stan för att hämta Ica och Nina för att ta oss till scoutstugan där det begav sig. Det blev massa god mat och trevligt sällskap, jag tror att Emma fick en bra fest som hon var nöjd med. Min räddare i natten dök upp och skjutsade hem Nathalie till en pojkvän med magont och vi begav oss ut i skogen för att somna gott.

Idag så jobbade jag några timmar och sedan så blev det pizza och våfflor med familjen och Mikael. Vi har tagit det lugnt och det har varit skönt. Tyvärr var han tvungen att återvända till Lund ikväll, men snart så åker jag ner för lite besök i hans studentstad.

Jag hoppas att Petter snart mår bättre och ja, Nathalie rockar.


Nathalie

rockar

Vårväder?

Det är alltid så mysigt att krypa ner med gos-sockar och en stor kofta i sängen när man varit ute i minusgrader. Jag kände mig lite väl positiv (läs:hoppfull) när jag på hemvägen lyssnade på min skiva som skulle vara fylld med "vårsol" och det utanför var becksvart och nio minusgrader.

Jag och Ica har varit och ordnat med födelsedagspresent till Emma då hennes 20års-fest närmar sig. Jag tror att det kan bli en himlans trevlig kväll. Efter detta så blev det fika för oss och vi fick prata av oss. Nathalie hörde av sig för hon "freakade ut". Så hon kom och jag agerade psykolog tills hon lugnat sig. Vi hann även reda ut alla missförstånd angående datum, då detta nog kännetecknar vår relation, förutom hejdlöst skratt och elakheter.

Imorgon ska jag lägga en sista hand vid två inlämningsuppgifter och därmed avsluta mina kurser. Får vänta tills slutet av nästa vecka för att se vad jag har fått för slutbetyg i kurserna. På kvällen så anländer det en student ifrån Lund på Nybros station, det blir dagens höjdpunkt!

Nu ska jag bejaka nörden inom mig, natti!

Tummen upp!

Jag tror att helgens (och förra veckans) solsken har gjort susen på mig, allt känns lättare nu!

Idag var det bara lite solsken som kikade fram, men nog för att jag skulle orka med att springa en sväng. Jag försöker ta det lugnt nu i början för att jag inte ska knäcka mig på direkten. Det har gått oväntat bra och lätt, trots att jag är i så dålig form. Dagens runda blev lite kortare då jag har två timmars bugg ikväll att tänka på.

Nu ska jag fortsätta att vara duktig då jag ska plugga och skicka iväg några arbetsansökningar, tummen upp för mig!


Helgrapport

Söndagar känns nästan alltid sorgsna, för det är sällan det händer något bra på dessa dagar.

I helgen har min kära broder varit hemma ifrån storstaden. Vi firade mammas födelsedag i fredags med god mat. Mest har jag och Rickard hängt och hunnit med en del snack. Igår kväll så lagade jag min nya paradrätt - kycklingenchiladas. Därtill blev det lite väl mycket onyttigheter för min galla, men bra film och slapp gör allt bättre. Jag agerade också chaufför åt de äldre i familjen som var ute och roade sig.

Nu har jag kikat på en av mina favoritfilmer,
Charlie and the Chocolate Factory, och för att hitta den rätta stämningen så festade jag loss på lite kladdkaka. Denna vecka har det hunnit bli tre Johnny Depp-filmer, så som det ska vara. Måste säga att From Hell var bra, men jag tycker de lät lite väl många trådar hänga lösa.

Nu åker gos-sockarna på!

En bild säger mer...



Jag tycker denna bild är väldigt intressant. Ljuset, kvalitén, händelserna... Eh, jag är tråkig ikväll så håll tillgodo.

Cheer up mate!

Jag har en dålig dag, tycker att jag har haft lite för många utav dem nu.

Nathalie har länkat resemål och hotell, det låter så underbart. Inte för att jag har pengar eller för att hon har tid. Men jag tror att hon kommer övertala mig att boka ett flyg härifrån. Det låter så skönt med umgänge, sol och bad. Precis som när det blir vår har jag lovat att ut och springa igen, vi behöver alla något att se fram emot.

Jag ska försöka muntra upp mig med en dusch och sedan några avsnitt av 30 rock och Family Guy. Igår gav jag mig själv lite ögongodis då jag tittade på
Once upon a time in Mexico. Självklart märktes det att det var en Rodriguezfilm, men jag gillar ju honom så. Och Antonio Banderas, Johnny Depp och Enrique Iglesias går ju inte av för hackor (jag vet vem jag skulle välja, i alla lägen).

Och jag börjar tycka att det är på tiden att Kalle kommer hem, för jag tror inte jag minns ett enda steg idag. Jag undrar om han har blivit något brun, så brun och glad som vi tjejer var på denna bilden.


Äventyrligt värre

Vilken helg! Action baby!

Fredagskvällen gick i sommarens tecken i Idehult. Det var sommarklänningar, bikinis och paraplydrinkar. Jag var trögstartad som sjutton, men det blev en helgo kväll! Det är skönt när man hinner prata med folk och skoj att  träffa människor som man inte sett på länge.

Igår kväll så bar det av till Emmaboda. Det vankades fett och socker hemma hos vår bästa värdinna Josefine. Kvällen blev jättekul då vi hann med Melodifestivalen, filmer och alla de möjliga samtalsämnen. Jag säger det igen - mer sånt! Men de riktiga äventyren skedde på Emmabodavägen vid ett-tiden. Jag agerade chauför för kvällen och till sällskap hade jag Nathalie och Julia. Vi trallade glatt på om diverse saker tills vi fick syn på lågor som stod i skyn och en brandbil. Vi stannade till och det dök upp ytterligare två brandbilar. Vi gissar att det var en bil som tagit eld, det kommer säkert stå i tidingen imorgon. I alla fall så blev vi nog alla lite skakiga, men vi vände och valde att köra över Alsjöholm i stället. Vi pratade vidare och diskuterade älgar och vildsvin - och mitt i meningen så dyker ett sådant monster upp på vägen! Som tur var så kom det inga fler och vi susade oskadda vidare. Då konstaterade vi att vi inte ville ha någon mer spänning. (Och Nathalie bestämde där och då att hon skulle sluta vara vegeterian och enbart äta vildsvinskött i fortsättningen.)

Så kära vänner, se upp för de mörka skogarna om nätterna!

She said

I’ve been waiting for you for so long
What took you so long, couldn’t you’ve left a note?
Don’t let me down, don’t let me down

Josefine har rätt, vi är för passionerade kvinnor (vi och Lars).
Det är bara så synd att vi är passionerade på fel sätt, tror vi får öva på det här raring.

I buy books, I never read.

Jag måste börja läsa böcker (förutom studielitteratur) igen.

http://www.expressen.se/kultur/1.1493966/klas-ekman-och-martin-norberg-broder-daniel-when-we-were-winning

All the times I’ve tried to explain to you what’s going on inside my head

Mina funderingar kretsar kring musik idag också. Det trots ett illamående som inte vill lägga sig och en sol som försöker bryta igenom.

Jag hittade en cd i bilen som jag ordnade innan studenten som så passande heter "som studenten älskar att drömma". Det jag funderade på var hur man vill ha en del band eller låtar för sig själv, ha det nära hjärtat och låta det vara heligt. Jag som är svag för aukustisk gitarr har en helig låt,
Get Cape. Wear Cape. Fly - Once more with feeling. Det är något särskilt som gör att jag bara plockar fram den vid speciella tillfällen som en ömtålig skolåda med gamla foton och brev.

Eller som i somras (och en stor del av hösten) så förgyllde Billie the vision and the dancers min tid. När man står på en industri och jobbar i de småländska skogarna är man i behov av något uppmuntrande. Jag är en periodare och kan bli helt insnöad på ett band under en längre tid, trots det så växer låtar hela tiden. Och efter ett evigt jobbande i Emmaboda så kunde ju inte sommaren avslutas på ett bättre sätt än med just Billie på Rassle, lovely. Just nu tycker jag det är jättespännande och lyssna på materialet Lars har lagt upp på sin myspace, det är solstrålar i dåliga dagar (bokstavligen om man lyssnar på Oh baby, yeah honey).

Jag ska försöka göra klara lite plugg idag, men först vill jag bli av med det här illamåendet och min huvudvärk.

Loneliness is better when you're not alone

De brukar ju säga "there is a thin line between love and hate". Och det är så, skrämmande ofta. Vänner och pojkvänner, det kan så snabbt gå snett. Människor vars händer man skulle kunna lägga sitt liv i kan andra dagen vara den man inte står ut med att se i ögonen. Men djupare än så orkar jag inte bli, för jag funderade främst på musik ikväll.

För Annika Norlins olika projekt är ett sådant exempel. Jag kan få den där sprittande känslan, viljan att dansa och bara le sådär fånigt. Men det är även hennes musik som kan få en att känna sig som världens ensamaste och eländigaste varelse. Fast det är väl så man vill ha det, känslorna? Och The Format har exakt samma effekt. Jag kan skratta så jag kiknar till Time bomb eller You're not a whore, samtidigt om On your porch berör mig. (Eller den hat-kärlek jag känner för min ljudsladd som är go att ha, men som alltid är i vägen.)

Nu ska jag försöka ge den här kassa dagen ett bra avslut,
Nathalie är redan på god väg med att få upp mitt humör. :)





Neeerds.

Jag var uppe vid halv åtta idag och insåg att min dygnsrytm är fucked up. Micke skulle åka med tåget tjugo över åtta så jag masade mig upp för att skjutsa ut honom dit (i detta skitväder). När jag kom hem så ramlade jag i sängen och sov ytterligare tre timmar.

Har varit en jättebra vecka, fick mig ett par skratt i tisdags när jag och Amanda besökte storstaden Kalmar. Micke ringde även och överraskade med att dyka upp i Nybro, vilket var minst sagt uppskattat! Så vi har hunnit med mys, shopping i Kalmar, äta ute, promenera, laga god mat och njutit. Vi gillar även att nörda oss, som om det skulle vara någon nyhet. Och därtill så slåss min katt och jag om Mikaels uppmärksamhet.

Nu ska jag ta tag i min dag och hoppas på en bra kväll! So long sailors!

.

Nuså

Ja, finally! Nu har min bror tagit sig i kragen och ordnat upp det här! Så jättetack till brosan och Robin!



Vad skönt det är med sol, galet vilken energi man får! Idag har jag, Martin och hans moder varit ute i skogen med deras lilla monster Ozzy. Det var skönt att komma ut lite i solskenet innan jag skulle iväg och tjäna ihop några slantar. I torsdags blev det även mysfika borta hos Julia. Där bjöds det på nybakta scones och en massa prat, väldigt trevligt! Jag har även varit ute i skogen två dagar, dessvärre slutade fredags ridtur inte så bra då Ulit tappade skon och skadade hoven. Hoppas att det läker bra nu! Och igår var det 1-årskalas för Viggo i Oskarshamn, skoj skoj. På kvällen blev det film och Family Guy hos Martin med alldeles för mycket onyttigheter.

Nu blir det plugg, so long!