Poolparty


Tro det eller ej, så här fin var jag i håret innan Kallaz puttade i mig i poolen.

Polarmackor ger nostalgi.

Ibland tror jag att jag är lite knäpp. Men bara lite sådär förvirrat knäpp. Som när jag tittar ut ur nätdörren och INSER att vi bor jäkligt fint. Speciellt såhär på sommaren, när gräset är klippt och blommorna blommar. Aha-upplevelse i mitt egna hem.

Så då beslutar jag mig för att ta en fika i solen på verandan. Och jag kommer på hur gott det är med gurka på macka. Ja, nu ska ni inte tro att jag inte ätit gurka innan (dock mest för att jag tror att grönsaken som består av typ 90% vatten ska vara hälsosam för mig). Men Micke har lärt mig ett knep som verkligen få mig att uppskatta gurka på macka - men det tänker jag hålla hemligt.

Och jag käkar polarmacka - hur vintrigt kan det bli? För jag tänker polarmacka, skuren som ett segel och med greveost på tillsammans med en kopp varm choklad. Det ska vara sådär så att Julia och jag ligger under stora bordet i finrummet på rygg med fötterna på elementet för att få lite känsel i dem. Det är då tillsammans med mackorna som man vet att man har haft en bra dag i pulkabacken.

Så jag sitter i solen, äter polarmackor och betraktar min axel som är knallröd, varm och lite svullen. Ja, för trots polarmackorna är det sommar - och jag blev biten av en blindning när jag var ute o red idag. (ETT jävla bett, EN jävla blinding ger mig en sådan axel?!!?)

Rapport från landet

Jo, det är nog sommar trots allt. Det är varmt, flugor och andra fän vill inte lämna en i fred. Och man borde rida barbacka oftare! Avslutade dagens ridpass med att ta av sadeln för att få lite extra benträning, vilket nog kommer kännas imorgon. Får erkänna att jag förvånades av vilken bra balans jag har, med tanke hur sällan jag faktiskt skippar sadeln. I alla fall så föll jag inte av!

Tidigare i veckan så blev det grillning här hemma med goda vänner. Vi myste rejält och hade en massa att prata om! Tror att kvällens tema var "ja, men vi är ju från landet". Det är för sällan man drar ihop sådana enkla middagar med goda vänner.

Bättre sent än aldrig
, här kommer några bilder ifrån en utekväll i Lund:




Sommarnätter

Hjälp, vad tiden går fort! Jag trodde det var maj, men tydligen inte..

Jag har varit lite mer än en vecka i Skåneland hos Micke. Det har varit så skönt, vi har fått massa tid tillsammans och kunnat hitta på lite skoj saker. Vi var ute på Lunds nation och tog några öl, vilket var amazing för det var på sjunde våningen på en stor balkong. Man såg nästan hela Lund! Bland annat har vi också varit i botaniska trädgården och myst.

I lördags så var det 20-årsfest för Jokke. Jag började min kväll hos Nathalie, på deras balkong med blåbärspaj och prat om den ytterska frågan om livet, universum och allting. Därefter begav vi oss, i sällskap med Pettter, hans vän och Ami, till 20-årsfesten. Det blev en riktigt lyckad  och sen kväll med både dans, skratt och sköna diskussioner på grabbarnas feta balkong.



Enkelt sammanfattat: heta sommarnätter och balkonger.


"Funka"-knappen.

Jo, jag hade något på hjärtat!

Inspiration, det är vad man behöver. Och idag gjorde jag en upptäckt -
Uffebuffe har börjat blogga! Stinas blogg är i vanliga fall en av de mest besökta bloggarna under min internet-tid (förutom Lars Lindquist & förut Birros). När det är mörka moln och blåser utanför fönstret är det skoj att spana in andras funderingar. Så Ulf, keep up the good work!

Och som någon kanske gissat så har min bärbara dator börjat fungera igen. Min bror löste problemet - han tryckte på "funka"-knappen. Tänk så dum jag varit och knapprat på "funka inte"-knappen, hmm.


Mitt sällskap ikväll är Dusty Springfield.
(Länken är för er med Spotify.)


Ny i bloggvärlden.

Ohoj, en uppdatering!

I fredags så följde jag med Anja till Uddens superhelg. Vi satt i domartornet vid fredagens hoppning och jag klockade ekipagen. Trots att det var otroligt varmt (minus en rejäl åsk-skur) så var det väldigt skoj. Det är alltid lärorikt att se duktiga ryttare och deras snygga hästar.

På kvällen så blev det en impuls-utgång med Nathalie. Vi hann göra oss iordning i all hast och skynda ner till tåget, som självklart var försenat. Det var inte jättemycket folk ut i Kalmar, men vi gjorde som vi alltid gör - gör det bästa av situationen! Och det blev en toppenkväll, tropisk värme och en massa skratt! När vi kom hem till Nathalie & Petters lägenhet vid halv fem så somnade vi båda gott.

Igår vaknade vi och det var fint väder så vi bestämde oss för en tripp till Öland. Vilket det också blev i cabben. Det fina vädret var dock sviktande så det blev inget bad, men vi fick färg tack vare den öppna bilen. Det blev en riktigt äventyrlig tur med både solsken och åsk-skurar.

 På kvällen åkte jag och mamma till Oskarhamn för att agera barnvakter åt kusinbarnet Viggo. Det hela började med bus och hela kvällen gick smidigt, han är för gullig. När ans svirande föräldrar kom hem så körde vi hem och var hemma vid fyra i morse.

Nu är jag trött, men ska försöka jobba några timmar i eftermiddag, för sen har jag fyra veckors semester, haha!

Bildbomb!

Jag måste säga att omvänd psykologi fungerar på mig. Säger jag att jag tar semester ifrån bloggen så börjar jag så smått att uppdatera. Kanske beror på att det hänt så mycket roliga saker den senaste tiden.


Som att jag fyllde 20 år och detta firades med en stor fest för mina kära vänner. Det blev grillning och god mat, en hård brännbollsmatch, underhållning av kusinen och bara en helt underbar kväll. Det var härliga människor i en stor blandning och en kväll som jag kommer minnas länge! Tack för stämningen och för alla fina presenter!

Dagen efter så blev det gokart för oss som hade hjälpt pappa att plantera skog. Min Mikael tog hem segern, den sneeky busen som han är! Måste säga att gokart är sjukt roligt och jag vill bara göra det igen efter varje gång. Sedan blev det sommarens första dopp i Hultabräan, vilket var skönt! Därefter och hem för grillning och mys i kvällssolen.


27/6-09 Min födelsedagsfest





För fler bilder spana in min
bilddagbok eller facebook.