Inside I realise that I'm the one confused

En lugn och skön början på höstlovet, bara slappat och njutit av onyttigheter och trevligt sällskap. Min bror har varit hemma på en kort visit så jag har fått lite ny musik som väntar på mig.

Jag har precis varit ute hos sjuklingen och pysslat lite där. Veterinären hade varit där i fredags och Petra berättade att det antagligen dröjer två till tre veckor innan vi är igång igen. Det känns rejält surt nu när han är i kondition och har gått riktigt bra. De ska kanske in till ATG och skära bort det köttet som ligger och trycker på just nu. Mindre kul, och Ulit själv verkar mest trött på att stå stilla.

Alexander och Alexander verkar ha försvunnit ifrån jordens yta. När jag kom hit så var de tydligen iväg på godisjakt som verkligen verkar vara en jakt. Tanken är väl film och träffa folk ikväll.

Här har ni ett smakprov på mitt "nya" hår och så en kik på min snygga pojkvän.


I don't know what's worth fighting for or
why I have to scream



rockstar
Alex

Höstlöv och Hästhov

Nu är verkligen hösten här, med alla sina sprakande färger och regniga dagar.

Jag är lite dålig på att uppdatera här, men det har varit lite annat som har fått gå före. Som skolan, eftersom jag var sjuk några dagar förra veckan fick jag genast en bunt saker som skulle tas igen. Det kvittar hur lång eller kort tid man är borta - det finns alltid mängder när man kommer tillbaka. Så nu ser jag verkligen fram emot höstlovet!

Det tråkiga är att det inte verkar som att det blir så mycket ridning den närmaste tiden. Ulit hade verkligen lyckats i tisdags då jag kom upp till stallet. Han blödde rejält i från höger fram och det visade sig att hans och Marcos bus hade blivit ett fint sår precis på kronranden. Detta är alltså området precis över hoven, vilket är ett jättesvårt ställe att hålla rent och infektionsrisken är stor. Efter att vi hade "bloat" ner hela stallgången fick han sig ett bandage och vila. Så verkar det se ut den närmaste framtiden. Det är verkligen urtrist för han gick som en dröm i söndags! Man kunde inte begära spänstigare ökad trav och knappast bättre skänkelvikning! Vi får hoppas att det läker utan några problem och att gamlingen snart är igång igen.

För övrigt så var jag hos frissan igår. Tyckte mitt trista hår behövde en liten förändring, så jag tog det första steget mot blond. Vi börjar bara med slingor eftersom jag har en brun färgning i innan, men än så länge är jag nöjd, men det är fortfarande mycket ovant att se sig i spegeln.

Det var digitalfotograferings kurs igår kväll. Väldigt intressant att få testa på att ta kort i en riktigt ateljé och att lära sig lite små tricks. Det var självklart vissa saker som var mer lärorika än andra och medelåldern var lite väl hög för mig och Alexander, haha. Men jag lyckades vinna 200 fria bildframkallningar (alltså 200 bilder) och så fick man presentkort på 50kr.


Njut nu av den kommande ledigheten och ta igen er!
Ciao


malin&ica
Fick även en snabb pratstund med Ica häromdagen. :)

Riot on an empty street

En kopp chokladmjölk och en baguette med ört- och vitlöks ost är det mest upproriska jag vågar mig på ikväll.

Höstmörkret är redan här, det är ju för sjutton mörkt vid sju! Det viner bekant runt knuten och snart åker raggsockorna fram igen. Som jag för övrigt fick ett nytt par av Irene igen, hon är trogen hon. Men man
får ju passa på att mysa, medan regnet tippar på taket, med några doftljus och så en god bok.

I fredags var det en grå morgon som bara blev svartare när jag tänkte på att jag hade matte-provet framför mig. Men väl när jag hade det gjort störtade regnet ner och klockan hade närmat sig halv elva. Jag tog
ut Hanni på en promenad på order av Alex. Då hann jag både träffa på mina föräldrar och Alex, himself. Dagen blev lugn och kvällen betsod av matlagning och tv-tittande. Exakt vad jag behövde!
På lördagen blev det i alla fall lite uträttat. Både jag och Alex hittade oss vinterjackor - hör och häpna - på jc! Jag fann också ett par stövlar som ska inhandlas imorgon.

Idag så njöt jag och min kära av att ligga i sängen. Jag var vänlig nog och gav honom frukost på sängen. Skönt att ta sig tid ibland. Jag har haft lite ont i magen så dagen blev lugn. Framåt kvällningen övningskörde jag ut till Persmåla, det gick ovanligt bra! Jag och Uliten tog oss en sista busrunda i skogen innan älgjakten börjar imorgon.
Nu har jag dammsugit, dammat och bytt lakan på mitt rum. Duuktigt!

Det är så himla skönt med vänner som är trogna. Det är inte det att man behöver höra av sig var och varannan dag, bara att man finns till när det behövs. Pratade en god stund med Ica idag, vilket var ett tag
sedan, men man vet ändå vart man har henne och att hon betyder otroligt mycket. Och det var synd att jag och Nathalie inte fick ihop något tjockande i stället lämnade jag henne i sticket, haha!


Ha en bra kväll.

Smile like you mean it!


Hälsovecka, gode gud vad onödigt! Känns som att man skulle ha kunnat strunta i minst hälften av dagarna. Jaja, vi har iaf sluppit några jobbiga lektioner så jag är glad. Dessvärre har vi matte-prov imorgon som jag är mindre glad över. Och så upptäckte jag ikväll att min räknare låg i skolan, mindre bra då vi inte har någon som kan mäta sig med den här hemma. Så hur det går imorgon är en bra fråga...

Men tack vare att en del lektioner har ställts in har jag hunnit med Ulit. Hade en underbar ridtur igår, var ute i skogen i en och en halv timme och njöt av solen. De sista solstrålarna innan den riktigt kylan kommer. Han var en ängel, tog sig förbi läskiga skogsmaskiner, höns och annat smått och gott. Förutom den där brasan som han blev livrädd för. Det var iaf underbart att kunna ta sig tid till att rida en långtur. Sedan att han inte var lika fin i paddocken idag får jag leva med. Jag och Carin kan skylla på träningsvärk idag, haha.

Min mesta tid har annars gått åt till att plugga, vilket är mindre kul. Det är ganska mycket som man om inte annat ska hänga med på och jag tillhör ju inte dem som är smartast, och då får man jobba lite extra. Jag längtar så oerhört efter att fysiken ska vara slut, vilket den inte är förrens jag står på skoltrappan med en studentmössa på huvudet...

Jag förstår inte att jag kan vara så trött om kvällarna, men långa skoldagar gör väl det. Det ska bli skönt med helg, skulle varit trevligt med lite party men är verkligen dött på den froten.

Hörde förresten The Killers nya singel på ztv häromdagen. Är lite stolt över att jag kände igen sångarens röst efter att jag inte lyssnat på dem på ett bra tag, så ikväll blir det The Killers tillsammans med The Sounds och Tiger Lou.

Byebye.



Ulit & jag förra vintern.