München Hoben


Songs

"People are like songs, it's true"
Om ni inte hört I Wonder who is like this one så rekommenderar jag den starkt. För det stämmer ju för sjutton.

Och på tal om Hello Saferide så är
Nathalie helt klart My Best Friend. Hon får en att le och skratta, vi har en massa festivalminnen tillsammans. Och ja, meningen Damn! I wish I was a lesbian har uttalats, haha! Man blir trallig och glad, helt enkelt. Passar något otroligt bra på min Nathalia.

Sedan har vi Ulf, hon kan ju inte vara något annat än en Billie the Vision and the Dancers-låt! Det vore kanske taskigt om jag valde My Love, för så mycket dragqueen är hon ju inte, haha. Det blir A Beautiful Night in Oslo, för det är lite är alltid galna upptåg och något på gång när man träffar denna Emmaboda-tös.

Joakim B
är helt klart En Vän Med En Bil. För det första så var han det första av mina vänner som faktiskt hade bil och det var i hans lilla skitbil som vi gjorde roadtrips. Dock blev det aldrig så att vi lämnade landet, men några landskap hann vi med. Och Smuckot är ju lite sjuk och lite blind, haha.

I put gin in my milk

Askalas. Jag har inte varit i Linköping i en vecka ens och jag hittar nästan hem, det är en bragd i mina ögon. Det har varit målet med varje kväll - hittar jag hem så är det en lyckad kväll.

Hem är en soffa för tillfället. Eller en madrass när Jokkke sover här. Just nu är jag ensam i lägenheten, vilket inte har hänt på hela veckan. Så jag njuter och drar på
Dirty Pretty Things, det gäller att passa på då vi alla inte har samma musiksmak.

Veckan har bestått av massa olika aktiviteter, med klassen och med grabbarna. Sjukt kul var tisdagen då det blev förfest hos Fredrik och hans roomies och därefter eftersläpp. Fast bäst var för- och mellanfesten, mycket skratt. Torsdagen bjöd på fint väder som avnjöts utomhus med några öl. Därefter blev det kletiga Kårallen där det var Kravall, blev sjukt mycket dansande och även en stukad fot. Jag bjuder på det, även om det finns en skyldig. Igår var det sittning och sedan blev det häng på Flamman.

Så idag bangar jag, kurerar foten med onyttigheter och antagligen en dålig actionrulle framåt kvällen.

Nöjd Stina?

Om det är någon som vill veta någon om mitt mentala tillstånd; så lade jag osten i skåpet. Nej, inte kylskåpet.

Kognitionsvetenskap

Jag är trött. Och är i Linköping. Och bor tillfälligt i ett kollektiv.

Need more info? No.

You’re using your headphones to drown out your mind

Om ni är sugna på musik som ger en gåshud så klicka här. Och ja, jag vet att jag är efter. Men ibland så blir jag så anti allt som är hypat, vill liksom inte tro att det är så speciellt som alla säger. I detta fallet hade dock "allmänheten" rätt. Oh, så vackert.

Min personliga favorit är helt klart denna. Och den här har otrolig text (precis som alla).



It’s like forgetting the words to your favorite song
You can’t believe it
You were always singing along
It was so easy and the words so sweet

Nattligt sällskap.

Hej, jag har psykbryt.

Inför allt och lite till. Det blev så definitivt när jag plockade fram resväskan. Jag ska börja packa saker inför en ny start i mitt liv. Hur jävla läskigt är inte det!?! Har druckit ett gäng koppar te (som brukar ha lugnande effekt på mig) och gått en promenad, men jag är ändå knas.

Min kisse får sova hos mig inatt, bara för att jag är blödig.

Egoboost

Ibland blir man bara sådär löjligt nöjd. Som idag efter jag varit hos frissan (aka Petters mamma). Som ni ser på "innan-bilden" så var mitt hår riktigt slitet och det är väldigt tråkigt när jag inte fixat något med det. Men efter klippning, lite slingor och styling så känner jag mig som en ny människa!

Extra kul är det när någon annan fixar ens hår då de stylar annorlunda än vad man själv brukar göra. Det är toppen när man får tips om produkter som pulvret idag, ser ut som ett kryddmått och ger mirakulös volym åt mitt annars livlösa hår (välkommen till en wella-reklam)!



Into the Wild

För er som är som mig och faller för filmer med bra musik så har jag ett hett tips - Into the Wild. Jag vet att jag har tipsat om filmen innan, men jag tycker att den är värd en påminnelse.

Och det är framför allt på grund av det underbara soundtracket som jag påminner er. Det är underbart och Eddie Vedder står som ansvarig för. (För er som inte visste så är Eddie Vedder medlem i Pearl Jam.) Det är inte bara historien som är gripande utan musiken förhöjer hela upplevelsen. Jag måste också tillägga att musiken funkar även utan filmen, så för er med spotify -> här.

1989

Vet ni vad? Jag brukar få höra att jag är "såååå 80-tal" av en viss Nathalie. Men jag tror att jag har kommit på varför detta upprepas vid så många tillfällen. Och det har inget med att jag ibland drar fram en turkos ögonskugga, ibland använder läppenna, kanske turperar håret lite snett eller för att jag har förkärlek till neonfärger - nej, det är bara avundsjuka det handlar om.

Det handlar om att Nathalie är född -90.

..it's an end of a summer

I don't wanna feel like I don't have a future
I don't wanna feel like it's an end of a summer
Let's not fall back to sleep like we use to
I don't wanna wake upp knowing I don't have a future


Jag har precis kommit innanför dörren efter en sväng till Kalmar för att hämta hem några partyglada ungdomar. Jag är trött och har ont i kroppen (why?!). Jag är så där eländig som man ska vara vid tre på natten. Och så känns lite som att jag står framför en ny dörr som jag inte vill öppna ännu. Jag vill hålla kvar vid vänner och tro att allt ska vara likadant för alltid, but I guess not. Som många gånger förr så talade den här
låten till mig ikväll.

Eller så beror allt på att berusade människor inte är så särskilt smarta.

Poträtt: SockerPsycho









  • Socker gillar filosofi, i alla fall papprena.
  • Socker gillar även solvarma shortchaps.
  • Socker gillar Petter.
  • Socker gillar glass. (nej, hon fick inte hela paketet.)
  • Socker gillar att ha det bekvämt.
  • Socker gillar att ha det mysigt vid datorn med mig.

The 80's are back!

Ja, och så blev det en liten utgång med betoning på liten. Och om ni undrar så är jag "80-talet personifierad". (Citat av Nathalie, som upprepas typ varje kväll vi går ut.)








Förändring på gång

Psykbryt. Ett alldeles för välanvänt ord de senaste dagarna. Speciellt i fredags angående hästen, sedan har det mest associerats med mig.

Fast jag antar att det är många med mig som är i denna sitsen. Jag har precis insett hur läskigt det ska bli att flytta hemifrån. Därför har jag rymmt ner till Lund nu (logik?!). Allt kommer ju antagligen lösa sig och blir jättebra, men det är just den där läskiga känslan inför något nytt och förändring. Jag vettesjutton hur jag ska klara mig utan min katt, ett knakande hus om kvällarna, min skog bakom huset och alla andra små saker som gör det till mitt hem.

Självklart ser jag fram emot en massa saker, missförstå mig inte. För det kommer bli så spännande med nya människor, faktiskt få lära mig något (hör och häpna jag ser fram emot skola!) och allt därtill. Det kommer bli en start på något nytt!

Men nu ska jag tröstäta lite B&J och tycka lite smått synd om mig själv.