Klagosång del I & II

Klagosång del I

 

Som pärlor faller till golvet tappar jag bort mig själv.

 

Varför vill aldrig mitt hår vara i de lockarna

som jag ber det om? Och varför hittar jag aldrig

en hårfärg som matchar mitt sinne?
 

 

Detta är en klagovisa. Billiga rim och helt utan

hopp ska jag sjunga den. På en skolavslutning

utan slut ska den framföras. Fina ord ska tappa

bort sig bland blommiga kjolar, för vem kom

dit för orden? Barn med spring i benen kan lika

gärna lyssna på min klagosång, för de väntar ändå

bara på ett terminsslut. Tiden de sitter av där gör

väl ingen skillnad? Fast å andra sidan, vem skulle

då lystra till mina ord?

 

Jag vill inte ha en vän, jag vill lära mig att vara

en. För vad nytta har jag av en vän om jag inte

kan behålla vänskap?

 

Åh, låt mig bara trasas sönder av mitt gråa.

Det är skrämmande att inte vara unik, för

tillåt mig: Ha! Jag tror då inte att jag är

ensam i världen om min klagovisa.

 

23/5-06

(var är solen?)

 

 


Klagosång del II

 

Vackra ord har jag aldrig kunnat. Enkelheten

har alltid var min melodi. Precist & konstant

som vågornas kluckande mot stranden.

 

Liknelser har alltid varit mitt ackompanjemang.

De har varit min bakgrundskör och mitt nynnande

i tankestormar.

 

Mina solon har alltid slutat med falsksång, så

vad har jag att göra i scenljuset? Jag ska hålla

mig i kulisserna med manus i hand så att jag

i alla fall kan ge de andra pikar för deras fel.

Då hinner jag gömma mina egna felsägningar

i ridåmörkret.

 

Nej, jag kommer aldrig att beblanda mig med

vackra ord. Jag kommer gömma mig bland

körsångarna och i hemlighet sjunga min

klagosång i duschen. För vem vill höra på

falsksång med liknelser som ackompanjemang?

 

28/5-06


Faster than fashion


Mer och mer Metric, jag får inte nog!


Som vanligt ska jag börja och berätta vad som hänt i helgen. I fredags åkte jag och Alexander tillsammans med min familj till växjö för kräftskiva med min släkt. Blev en trevlig kväll, men kan säga att jag redan var trött när vi kom så jag var inte något superkul sällskap. Jag & A fick låna deras bubbelbad och det var minst sagt skönt efter en skolvecka.

Lördagen fortsatte i släktens tecken då vi hälsade på Alexanders kusiner för att fira födelsedag och få lite tårta. Gulliga ungar och smaskig tårta. Kvällen blev lugn med Johnny Depp i "The Libertine". Bättre än väntat och jag fick min Depp-dos! (Och ikväll kanske jag lyckas tvinga Alex att se "Kalle och chokladfabriken" igen!)

Alexander har också begått stordåd i helgen. Han tog sig upp på den gigantiska Ulit och överlevde hela turen, en eloge till honom! Ulit var en ängel och han gick okej stunden innan med mig på ryggen. Även föräldrarna Eliasson har nu träffat den söta besten.

Våran lilla kalmartripp i onsdags blev lite intressant. Vi gjorde lite fynd, men hemresan blev en del försenad. Vi missade en buss med en halv minut, struntade i nästa för vi trodde min far snart skulle vara där. Men tji fick vi och vid halv elva var vi hemma, och då hade vi även skjutsat Emil och Anton till nybro. Hej på våran korta kalmartripp.

Det blir skönt med en kort vecka nu. Vad de lediga dagarna ska gå till vet jag inte riktigt. Bara att fredagskvällen antagligen blir myspys med flickorna, vilket jag längtar mycket till! Får se om det blir lite ölning också, who knows.



Njut av solen nu, snart kommer det riktiga mörkret!

Weekend without makeup

Hey, fuck internet explorer!

Jag har faktiskt hunnit vara lite social, tänka sig. Förra veckan hann jag med några fikor. Måste säga att det är lättare att faktiskt få in lite saker när man har börjat komma in i vanor. Även om skolan och annat stjäl tid så brukar folk vara lediga på samma tider som en själv.

I torsdags träffade jag Emil, som jag allt för sällan träffar. Vi tog oss en fika och spanade in det tattiga torglivet i denna staden. Jätteroligt att träffas i alla fall! Är ju en liten fördel att han har flyttat till Hanemåla nu.

Fredagen bestod av en kort skoldag som innehöll matte c, skolfoto och design. Efter en stunds sims-spelande hemma hos min kära så blev det fika tillsammans med Alexander K. Det var verkligen ett tag sedan så det blev en del catching up. Himla skoj att ses, får försöka bli lite oftare. När vi promenerade så fick jag reda på att pappa hade fått en allergichock av ett getingstick. Han och mamma var på vårdcentralen och då pappa repade sig sådär så min Alex och jag åkte med hem. Det blev en lugn hemmakväll och för en gångs skull så var det Alex som ville sova en stund på kvällen - inte jag!

Vart lördagen tog vägen, vet jag inte men jag minns något med kladdiga cornflakes-kakor och gilmore girls, heum. På söndagen var jag i alla fall lite mer aktiv. Det blev en frukostfika med Ica och Emelie på dv vid tolvsnåret. Supermys, då man knappt aldig ser dem.. Men funderar på om man ska hänga med dem ut på torsdag, vi får se. Framåt kvällningen så red jag för Petra. Hon körde verkligen slut på mig och Ulit, men i slutet gick han verkligen urfint! Idag har jag "underbar" träningsvärk...

Inget är planerat till veckan, lat-Malin. HEJS PÅ ER!



52941-59


The Long Blondes - Weekend Without Makeup
Metric - Fulwood Babylon
[ "People think I'm being pervers on purpose! Don't try to hold my hand."]

Remodel


Fint, fint, fint väder! Men gode gud vilka kyliga morgnar, sängen är allt för skön. Idag är det den fruktade måndagen. Fast kemi-läraren var sjuk och jag skulle till tandläkaren så summan blev inte mer än en cad-lektion och psykologi, som jag nu inväntar.

I veckan blir det ridning och till helgen skulle Petra ta sig lite tid för att ge mig lite tips och råd. Det är alltid välkommet med lite hjälp, speciellet när man inte rider för någon nu.

Jag får väl som vanligt erkänna att helgen blev slapp. Fredagen hann jag dock med lite, för vi åkte direkt till kalmar efter skolan. Där inne shoppade Alex' lite nya kläder medan jag snålade till mig en väska & ett linne. Vi fick även dras med Johan Antonsson som skulle inhandla en ny 3-telefon, riktigt snygg en. Senare på kvällen så kom Ellen, Erika & Linus hem till mig för lite chill framför tvn. Det är så himla skönt att träffa vänner och bara ta det lugnt tillsammans.

Jag tycker om min bror, han ger mig massa bra musik. Mumms.

" We’re asking for too much, I guess
‘cause all we get is;

Dead disco,
dead funk
dead rock and roll
Remodel
Everything has been done "


Inte ens Metric låter orginella, de är bara en ny version. (Men gosh vad jag gillar dem!)

Metric

Is it a monster?


Wey, håller för tillfället på att lyssna igenom Razorligts nya självbetitlade album. Än så länge tycker jag att det är väldigt likt deras föregående 'Up all night', men vi får se vad det har att säga med tiden. Rickard var i alla fall begastrad över det.

För att spinna vidare på förra inlägget så kan jag berätta att jag faktiskt fick ett g på fysikprovet! Och det var knappast bara jag som jublade över det. Tack så mycket Martin för hjälpen, ibland kommer de gamla treorna till nytta. ;)

Idag var jag ute och njöt av det fina kvällsvädret tillsammans med Ulit, Lisa & Mackan. Vi tog en trevlig tur och unga Marcos skötte sig verkligen exemplariskt! Min gamla krake var däremot inte på topp idag, han gick mer inför att vara lugn för Mackans skull, verkligen lugn. Men vad härligt det är att rensa tankarna och bara bry sig om det som sker för stunden.

Och så över till imorgon, det blir ett två och en halv-timmes pass med matte på morgonen och någon timmes design. Designen är rolig såhär långt, än så länge fått jobba med att teckna stilleben, det som jag tycker bäst om! Jag & Alex funderar på en tur in till Kalmar för att spana in klädläget lite. Mamma pratade om grillning på kvällen och så får vi se vad som händer och sker.


The long blondes - Weekend without makeup
The automatic - Monster 
(vilken monsterhit! haha)


Hade jag ett band skulle det absolut heta något med 'the' i början.

Längesen, minsann!

Oh, det var ett tag sedan! Jag måste börja med att säga att det är svårt att balansera den lilla tiden man har. Speciellt när i princip alla skoldagar pågår ända fram till fyra. Fy fan säger jag bara för detta året, fysik, kemi, matte c och andra svårigheter ska hinnas med. Fritid känns lite avlägset...

Insparken blev lite utav en besvikelse när ettorna inte var så villiga att fixa något för treorna och vi alla fortfarande väntar på om det blir något Chili eller ej. Men visst, det fanns sina ljusglimtar vid skattjakten och flottracet. Våra lärare gav oss allt annat än en mjukstart då vi direkt satte igång med lektioner och planerade prov, wihuu! Så jag kommer precis ifrån terminens första prov - den fruktade fysiken. Jag är som vanligt mer än nöjd om ett G visar sig när vi imorgon får igen dem.
Det som kommer bli intressant och roligt är de nya ämnena Design och Psykologi A.

Jag har försökt hålla igång mig med ridningen som är i princip det enda jag hunnit med de senaste veckorna. Han har hunnit gå som en prins i dressyren men även visa upp sin dåliga sida för både Emma & Anja. Anja, min kusin, var på besök i helgen då hon klippte mig och sedan följde med till stallet. Synd att Ulit inte visade upp sig bättre, men men.

Och annars har mitt rum fått lite uppfräschning tack vare Ikea. En större säng! Och tja ett mindre rum.. Men äntligen kan man sova med Alexander utan att knuffa ner honom på golvet. Det mesta andra var småplock som fick mina saker på bättre platser.

Ta hand om er!
m.