You know it's not naive to think that you can change the things around

Hej igen. Jag kom bara på att jag verkligen tycker om gitarrspel. Det är så förtrollande, så magiskt så att jag ibland trycker på repeat-knappen. Ni vet den där känslan när man hittar en låt som man aldrig vill sluta lyssna på, som man antingen vill ha för sig själv eller att alla ska höra. Jag funderar på om det är för att Markus, min lilla trubadur-kusin, jämt spelade gitarr. Han brukade hitta på sånger som innehöll my little ponys eller något annat som jag tyckte om, som jag brukade somna i en soffa till. Det är kanske därför jag alltid tvingar folk som kan spela gitarr att göra det, jag tror några av mina vänner vet om det. :)

Inatt blir det Get cape. Wear Cape. Fly - Once more with feeling

Don't let the silence get you down
Though you've been sitting here for hours
Hoping a voice could soon be found
That speaks much louder than this music


The world was a mess, but his hair was perfect

Vilket underbart väder! Det märks verkligen hur det påverkar folks humör också, till och med Max var ju glad igår! Sedan att jag inte har hunnit njuta av vädret till fullo beror enbart på att jag inte mått bra. Jag är snart tillbaka på banan igen.

Jag tänkte ta en snabb återblick på det som hänt de senaste dagarna. Förra torsdagen red jag Ulit och det gick riktigt fint! Var så himla roligt att rida för han gav mig lite att kämpa med och jag gav tillbaka, det är härligt när något ger resultat. Fredagen bestod enbart av dåliga humor, haha. Det var nog mest synd om Rickard & Fust på psykologin då jag var både trött och tråkig, fast jag hade skoj! Kvällen blev väl inte den roligaste i världshistorien men det var trevligt att prata med folk och dylikt. Lördagen bestod av en skön uteritt och sedan slapp med min bror och Alex, såg The Prestige som starkt rekommenderas! Jag och Martin har hunnit börja med teorin på körskolan och tänka sig, jag slog honom i något!

Alexander åkte till Stockholm tidigt idag, tycker inte om när han lämnar mig själv i sängen. Känns trist när han försvinner, speciellt eftersom jag är "ledig" ifrån Ulit, tills helgen. Saker och ting förändras men det är fortfarande de små sakerna man uppskattar, som en promenad efter mörkrets inbrott eller bara mys framför tvn. I love you honey!

Och förresten så har jag kommit på en mindre intressant sak. Ni som känner mig vet ju att jag är lite si och så med mat, men jag har en konstig ovana - jag vill titta på matprogram! Speciellt "Du blir vad du äter" och gärna Jamie Olivers program, verkar ha en lite crush på honom! Men oftast så har programmen helt motsatt effekt på mig, trots att det är jag som vill titta på dem. Jag brukar hämta popcorn eller något annat mindre nyttigt, haha.


The Rakes - The world was a mess, but his hair was perfect
Sincerly yours

And then I tell you some more about me!

Nu har jag fått hem en massa underbar ny musik! Många schyssta band som har släppt nya album, som mina älsklingar Maxïmo Park och The Rakes. Hittade även några ep:s bland Rickards musik som jag inte har, härlig lyssning.

Beneath the concrete there's a sound
Och på tal om lyssning tycker jag att alla borde spana in Thobias' band! Du hittar info och lite smakprov på deras musik på
www.myspace.com/thesameoldscenery . Jag tycker att det låter lovande och längtar efter när de har fått dit lite sång.

Det har varit skönt med långhelg, studiedagar rocks! Självklart har det varit lite extra lyxigt när man har haft huset för sig själv också. I lördags var jag, Petra & Nicke nere i skåne och tittade på hingstar. Det är verkligen en extraordinär anläggning, Flyinge, och verkligen vackra hästar! Det fanns många fina men vi föll helt klart för Callahan. Han visade en sådan glädje när han reds och så utstrålade han ett väldigt lugn (tänk också på att han är hingst) i stallet, så honom hade vi nog velat kunnat ta med hem direkt!

I buy books, I never read

Tack vare hagelskurar och rejäl vind så blev min ridtur i söndags en del misslyckad. Ulit blev ett nervvrak och det gick inte bättre ens när regnet slutat. Men det blev en urhärlig kväll med tjejerna! Vi lagade mat, drack gott och gjorde våfflor - men framför allt myste vi rejält! Fler sådana kvällar, tack!

Studiedagen, som det så fint heter, spenderades i kalmar tillsammans med Nathalie. Hon var på jakt efter diverse saker och jag kände mig mest som stöd då jag inte lyckades hitta allt för mycket. Var i alla fall himla skojsigt att få lite tid med den där knasungen!

If everyone became so sensitive, 
Perhaps I wouldn't be so sensitive.

Vi kommer och dö samtidig, du och jag

Lyssnar, som kanske en del kanske förstår, på Säkert!. Tycker Annika än en gång har lyckat med en skönt & mysigt popalbum. Sådant tycker vi om.

Du borde ha skrikigt
Nu har jag snart klarat mig igenom en hel skolvecka. Inte helt utan krämpor, fick något konstigt igårkväll då mitt ben krampade och huvudet dunkade - botades med 14timmars söm. Igår fick jag tillbaka ett matteprov som jag hade fått ett härligt "Godkänd" på! Så nu försöker jag mest komma igen med det jag missat, som tur är så har jag Martin som är snäll nog och hjälper mig. Och fysik är inte skoj, om jag missat att påpeka det hundra gånger.

Vi dansade i samma takt
Jag har fått njuta av vårvädret ifrån hästryggen nu också! Igår var jag uppe på morgonen och tog mig en tur i skogen med den nyskodda springaren. Var jätteskönt att komma ut och andas vårluft! Idag så blev det bara kort dressyr, första passet i paddocken för iår, för jag hade lovat mamma att vara klar till sex. Men vi hann även med lite kalabalik på stallplan då Trixie först satte fart på Mynta i hagen och Mackan som bestämde sig för att smita ut. Det hela löste sig fint, vem säger nej till lite vardagsdramatik, eller vad säger du Carin? ;)

Till helgen försvinner mamma & pappa ner till Tyskland för att fira mammas 50-årsdag. Så jag & Alex får huset för oss själva i några dagar, mysigt värre. Ska också försöka att få ihop en tjejmiddag, som verkar vara svårare än vad man tror. Hoppas på en kalmartripp med Nathalie på måndag, jag vill ha skor!



Nu ska jag titta på Top Model, så de så.
Sincerly yours

The most radical thing to do

Är väl att The Ark skulle gå och vinna Melodifestivalen?!

So, take it to the stage in a multicoloured jacket
Att Ola Salo är någon att beundra är väl knappast en nyhet och att han även är en hitmakare är inte heller något som får oss att höja på ögonbrynen, men att de skulle vara med i Melodifestivalen är något som förvånade oss. Men det är ju rent ut sagt så jävla härligt för nu kommer jag ju inte vara ensam om att ha The Ark-feber som jag får med jämna mellanrum, för nu har hela Sverige det! Jag har verkligen inget emot att se Ola Salo och Jeppson dyka upp lite här och var i media, snarare tvärtom! Kan inte låta bli att tänka tillbaka på Springbreak, hur man förförs av deras spelning och hur vacker Calleth you, cometh I var.

I wish that I could be that radical
Jag har en del funderingar över klänningen. Gjorde sluttestet av "lakansklänningen" idag och nu måste jag bestämma mig för vilket tyg som vi ska sy den i. Jag velar fram och tillbaka hela tiden, ena stunden är jag säker på den ena, andra vet jag att jag ska ha den andra. Jävla tvek på mig. Så tänkte att jag slänger upp en, riktigt dålig, bild på mina tygprover och ser vad jag får för respons.
  1. Är en sådan vanlig blå, finns att köpa i alla klänningsbutiker och jag vill ju ha något unikt.
  2. Tycker den går allt för mycket åt lila, fast kanske inte på kortet nu.
  3. Den isblåa har legat bra till länge, men det finns risk att jag blir blek i den.

Seventeen tracks

I've had it with this game
Jag avskyr att vara sjuk, det är det tråkigaste som finns. Men det är ju inget ovanligt om man heter Malin Niklasson, men när jag blir stor då ska jag aldrig bli sjuk, haha. Har nu legat i nästan en vecka, förkyld med varierande temperatur på pannan. Idag är första dagen jag orkar vara uppe riktigt, har orkat duscha och har som mål att kunna gå ut i det underbara vårvädret.

Förutom att jag kommer ligga efter i skolan, big time, så känns det trist att jag inte kunnat rida väl när solen tittar fram. Nu har ju grusvägarna nästan torkat upp och är redo för en rejäl galopp. Ulit får vänta till tisdag, då ska jag försöka njuta. Petra ringde och undrade om jag ville följa med på hingstvisning på Flyinge, och alla hästmänniksor vet att det inte är något som man tackar nej till!

I got a feeling in my stomach
Jag har fått en tidig 18-årspresent av morfar, en röd ursöt digitalkamera! Än så länge är den bara utprövad på Sockerpsycho, hon var en mycket tålmodig modell. Men den är perfekt till våren och den kommande sommaren då jag planerar att ta kort på allt och alla! Känslor på bild.

Förresten så skvallrade min bror om att mina favoriter Maximo Park har släppt ett nytt album som jag måste få tag på! Deras video Our Velocity är riktig dänga! Jag får vårkänslor här, ge mig mer bra musik! (Och massvis med vårskor!!!)


Scumbody told me!
/malin

My scars remind me that the past is real

Jag vill börja med att säga; Grattis till Thobias Theander som fyller 20år idag! Det är värst vad alla ska bli gamla, vuxna och ha sig. Men det finns ju fördelar med det också! ;)

Som ära till dagen så lyssnar jag faktiskt på Papa Roach, för stunden Blood. Det var den låten som räknades som en ultimata festlåten för några år sedan när man umgicks som mest med Thobias. Var den grymt skoj tid, har många roliga minnen från den tiden!

Har inte allt för mycket att berätta om från förra veckan och helgen. Nämnvärt är att Elise firade sin födelsedag i Lindsahl och att vi var där en stund. Får erkänna att det inte var den roligaste festen jag varit på, kände för få och var inte på humör heller. Kul att se en del människor, men roligast var nog allsången i bilen på vägen hem, haha! Resten av helgen blev lugn. Njöt rejält av vårvädret i söndags tillsammans med Ulit.

Och jag börjar tro att Nathalie är synsk eller något.. För dagen efter att jag sagt att jag snart ville dricka vin med Nathalie skickar hon ett sms med just samma tanke! Lite lagom creepy, men nu ska vi bara få ihop en kväll för allt för mycket nostalgi! Inte första gången vi tänker likadant, det där med att vi är systrar kanske stämmer bättre än vad man tror.

Ikväll ska mamma ha symöte här och jag tänker stanna hemma lite till för att få lite utav den goda fikan som jag vet att hon bjuder på. Sedan ska pappa iväg så då skjutsar han ut mig till han den där Alex. Veckan kommer mest att bestå av Ulit + lite kvällsfodringar pga Erlandssons Kinaresa och antagligen lite plugg.


Ta hand om varandra.
/malin